PRIMON

Nyomtatásvezérlés

A PRIMON Nyomatmenedzsment rendszer nyomtatásvezérlési funkcióval is bõvíthetõ, mely kiegészíti a nyomtatásfigyelõ alkalmazást. A felhasználók számára kötetlenebb környezetet biztosít a nyomtatások elérésére, a nyomtatási  feladatok összegyûjtésére. Ennek köszönhetõen egy költséghatékonyabb,  magas szintû mûködés  valósul meg.

Az alkalmazók nem  kötelezõen kijelölt eszközökre küldik a nyomtatási feladataikat, hanem egy úgynevezett proximity nyomtatón keresztül egyszerre nyomtathatnak a környezetükben található konfigurált eszközök mindegyikére. Mindezt tehetik úgy, hogy utána maguk választhatják meg, melyik készüléken kérik ki a nyomataik (ez az ún. Follow Me, vagy Pull Print képesség).

A feladatok és tulajdonosaik összerendeléséhez, az azonosításhoz a felhasználók informatikai azonosítóit, illetve megszemélyesítõ eszközeit használja a rendszer (megszemélyesítõ eszköznek általában a céges beléptetõ kártyát). A valóságban ez úgy mûködik, hogy a számítógép elõtt ülõ felhasználó a nyomtatásait egy eszközre küldi, de azok ebben a pillanatban még nem kerülnek kinyomtatásra, csak titkosítottan el lesznek tárolva a nyomatmenedzsment rendszerben. A feladatok akár össze is gyûjthetõk, rendezhetõk, törölhetõk és menedzselhetõk az összes felhasználó számára biztosított saját - akár még a számítógépükrõl elérhetõ - webes felületrõl is.

Ezek után az alkalmazó kiválasztja a számára éppen elérhetõ, megfelelõ eszközt, ahol egyszerû azonosítási procedúra után hozzáfér a nyomtatásaihoz. Azonosítás után az MFP eszközökön tud másolást is kezdeményezni, így a nyomtatásvezérlés nemcsak a nyomatok biztonságát és elérhetõségét szavatolja, de illetéktelen használattól védi is a megrendelõ eszközeit. Az azonosító eszközök (pl. kártyaolvasók) kompatibilitása a saját fejlesztésnek és gyártásnak köszönhetõen az összes piaci szegmensen elõforduló típusra kiterjed.
 

A PRIMON két verziója:


Offline:
- Nem igényel on-line szerver kapcsolatot
- Napi egyszeri szinkronizáció
- Majdnem ugyanazok a funkciók elérhetőek


Online (PRIMON nyomtatásvezérléshez):
- On-line adatkapcsolat
- Teljes mértékű integráltság
- Bármilyen egyéb rendszerrel on-line összeköthető