PRIMON

Import és export


Import
 
A nyomatmenedzsment rendszerek nem különálló modulok, működésük és statisztikáik számára lényeges, hogy a gyűjtött adatokat más rendszerek azonosítóival össze lehessen rendelni. A nyomtatások az informatikai közegből érkeznek, a dolgozók beléptető kártyáinak biztonsági rendszer adatbázisban lehetnek kezelve, míg a dolgozói hierarchia a vállaltirányítási, munkaügyi programokban lehet leképezve. Ezek nyomatmenedzsmenti felhasználásához bizonyos időközökben lezajló, vagy on-line aktualizálódó import adatokra van szüksége a rendszernek. Az import adatok érkezhetnek ismert alkalmazói környezetekből (például a hálózat tartományvezérlő adatbázisából, vagy vállalatirányítási rendszerekből) illetve egyéb, a felhasználók és környezetük egyedi azonosítását, megszemélyesítést lehetővé tevő adatforrásokból.
 
A PRIMON Nyomatmenedzsment lehetővé teszi, hogy az adatok vagy a rendszer saját adatbázisában, vagy  online módon a forráshelyen legyenek karbantartva (pl. a felhasználók nyomtatási jogai és limitjei az Active Directory–ban (továbbiakban: AD) is kezelhetők). Az AD kapcsolathoz egyedi aktualizáló modul került beépítésre, amivel az adminisztrátor a kezelt hierarchiát leképezheti, illetve menedzselheti. Csak a döntési pontokat (alapadatokat) kell beállítania, az automatikus rendszer innentől alkalmazza és követi a beállításokat.

Export
 
Minden monitorozó és menedzsment rendszer csak annyit ér, mint amennyi felhasználható adatot biztosítani tud az alkalmazójának. Ennek az igénynek megfelelve a PRIMON Nyomatmenedzsment rendszerbe beépítésre került egy általános exportáló modul, ami a felhasználók számára lehetővé teszi a legteljesebb statisztikai és részletes adatok kinyerését. Az exportáló modul a gyakran használt irodai alkalmazások formátumaiba (pl. Excel, Word, HTML, PDF stb.) képes előállítani az összes általa megjelenített adatot a beállított szűréseknek megfelelően. Egyedi képesség, hogy nem kell előre definiált lekérdezéseket futtatni, a felhasználó képernyőjén éppen akkor megjelenő, az aktuális rendezési, gyűjtési feltételeknek megfelelő lista is exportálható.
 
A listák feltételei örököltethetők, kérhető, hogy egy beállított időszakos periodicitás szerint automatikusan megismétlődjön az exportálás, akár csatolmányos e-mail értesítést küldve az igénylőnek. Így könnyen összeállítható az eszközök havi számláló riportja (elszámolási ellenőrzésre az nyomtatási szolgáltató felé), vagy éppen egy adott időszak 10 legdrágább nyomtatása (a dolgozói hierarchia csoportok vezetői számára). Nincsenek megkötések, a képernyőre megjelenített részletes, vagy statisztikai listát a rendszer ki is tudja exportálni. Természetesen vannak előre definiált riportok, ezek az általános felhasználói kéréseknek megfelelően lettek kialakítva.