PRIMON

Nyomtatásfigyelés

A PRIMON Nyomatmenedzsment rendszer a nyomtatási eszközökrõl, a teljes nyomtatási környezetrõl és a felhasználók nyomtatási szokásairól szolgáltat adatokat. Teljes körû monitorozást hajt végre a mûködtetõ informatikai közegben, felméri a telepített eszközöket, felderíti állapotukat, valamint folyamatosan megfigyeli a felhasználók által indított nyomtatási feladatokat.

A gyûjtött adatokat azonnal, online elérhetõséggel megjeleníti a webes felületen, ahol pontosan követhetõ a korábbi és az aktuális nyomtatási környezet. Minden feladat bekerül a rendszerbe, a hálózatra kötött és a lokális portokra telepített eszközökrõl is szolgálhat felvilágosítással a rendszer.

A nyomtatásokról az összes lényeges jellegi információt gyûjti, azokat strukturált adatbázisba menti, ahonnan szûrésekkel és összerendezésekkel kinyerhetõk az érdeklõdõ számára igényelt – akár - egyedi riportok is. A tételes adatok elérhetõsége nincs korlátozva, évekre visszamenõleg elérhetõk nemcsak az összegzett, de a részletes információk is. 

A monitorozást a felhasználó környezetére megszemélyesített programmodulok végzik. Ezek a modulok megfelelõ konfiguráció mellett képesek a szerver komponensrõl önmaguk is automatikusan frissíteni a legújabb változatra, tehermentesítve ezzel a helyi informatikai szolgáltatókat.

A modulok úgy lettek kialakítva, hogy a lehetõ legkisebb erõforrásokat foglalják le, egyszerû legyen a telepítésük, valamint védettséggel rendelkezzenek véletlen és szándékos leállítás ellen. A rendszer hálózati igénye rendkívül kicsi, akár szûk sávszélesség mellett is folyamatosan mûködik az adatok gyûjtése. Amennyiben a kapcsolat megszakad, úgy a kliensek egyedi eljárással tovább monitorozzák a környezetük, a hiba elhárítása után a központi komponensbe visszapótolják a hiányzó tételeket.